Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 4:3 след продължения в четвъртфинал за

...
Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 4:3 след продължения в четвъртфинал за
Коментари Харесай

Мач за историята: Юнайтед надви Ливърпул след 7 гола и два обрата

" Манчестър Юнайтед " победи  " Ливърпул " с 4:3 след продължения в четвъртфинал за Купата на Футболната асоциация, който ще се разяснява дълго - като един от мачовете на сезона в клубния футбол.

Битката на " Олд Трафорд " предложи два обрата, а триумфалното попадение на Амад Диало падна в 120-ата минута.

А ориста се усмихна още един път на " алените дяволи " по-късно - жребият ги прати против " Ковънтри " на полуфинал на " Уембли ". Другият опълчва " Челси " и носителят на оценката " Манчестър Сити ".

" Юнайтед " препречи пътя на исторически най-големия си противник в Англия към продобиване на четири купи този сезон. " Ливърпул " към този момент сграбчи Купата на лигата, продължава напред в Лига Европа и е в играта за купата на Висшата лига.

Сблъсъкът на " Олд Трафорд " се трансформира в класика. Головите положения започнаха да се нижат още от първите минути. 

Скот Мактомини откри в 10-ата минута, откакто вратарят Калахър мазета топката при удар на Алехандро Гарначо. Шотландецът направи пропуск за 2:0. В 37-ата Ендо изравни, само че попадението не бе зачетено от ВАР поради засада.

" Ливърпул " стигна до цялостен поврат в края на полувремето. Алексис Макалистър изравни, а в добавеното време Мохамед Салах вкара за 2:1.

Гостите имаха предимство след почивката - игрово и като притежаване на топката, само че не вкараха трето попадение, което би решило разногласието.

Точно когато се виждаше, че " Юнайтед " не може да вкара дуела в продължения, бразилецът Антони изравни в 87-ата. Голът даде криле на отбора на Ерик загар Хаг и той вкара противника си в половината му, макар че малко след попадението за 2:2 Харви Елиът удари греда след рискована игра на вратаря Онана.

В последните секунди преди продълженията Маркъс Рашфорд бе изведен самичък против Калахър, само че прати топката край рамката.

В първото продължение " алените дяволи " продължиха да са настоятелни и имаха положителни офанзиви, само че в края му още веднъж видяха топката в мрежата си. Елиът този път ликува - благодарение на рикошет.

В 112-ата Рашфорд изравни още веднъж, откакто домакините лишиха топката в средата на терена - 3:3. Личеше, че и двата отбора опитваха да избегнат дузпите.

В 120-ата минута " Ливърпул " имаше корнер, " Юнайтед " в началото мазета, кълбото стигна до Дарвин Нунес, само че Амад Диало му лиши пред пеналта и " дяволите " потеглиха във вихрена контра. В края й Гарначо подаде Диало и младокът взриви домакинската аудитория в Театъра на фантазиите. В насладата си той съблече фланелката си, а тона означаваше втори жълт и червен картон.

" Юнайтед " удържа в добавеното време и резервира очаквания за трофей и този сезон - до момента призрачен. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР